Noże japońskie

DesignForHome
Chroma HAIKU Japoński Nóż do Warzyw
215,00

Chroma HAIKU Japoński Nóż do Warzyw

Nóż kuchenny z kolekcji HAIKU marki Chroma to połączenie tradycyjnej, japońskiej techniki wykuwania noży i nowoczesnych, bardzo trwałych materiałów. Każdy nóż Haiku powstaje ręcznie z najwyższą starannością, co ma zapewnić mu nie tylko idealną ostrość, ale też trwałość. Ostrze noża wykonane zostało z wysokowęglowodanowej stali nierdzewnej 57-58 HRC. Do wykonania rączki użyto natomiast drewna Honuki, co ciekawe dodatkowo posiada ona wstawkę w formie bambusowego kołka, którego zadaniem jest utrzymanie ostrza na właściwym miejscu. Technika ta używana była niegdyś do produkcji samurajskich maczet. Na klindze noża widnieje motyw Sokoła, który jest znakiem rozpoznawczym serii. Prezentowany tu nóż do warzyw, długość ostrza 80 mm....
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Megumi
99,20

Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Megumi

Satake Megumi Nóż kuchenny Nakiri 16 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 30 cmDługość ostrza - 16 cmSzerokość klingi - 5,1 cmGrubość klingi - ok. 1,3 mmWaga - ok. 95 gNoże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801621
XXLgastro.pl
Kasumi Japoński nóż 120 mm, Damascus
428,13

Kasumi Japoński nóż 120 mm, Damascus

Rodzaj: Nóż szefa kuchni/nóż kucharski Długość ostrza: 120 mm Długość: 120 mm
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Megumi
99,20

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Megumi

Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Yanagi Sashimi 21 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Yanagi Sashimi 21 cm.Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 33,9 cmDługość ostrza: 21 cmSzerokość Klingi: 3 cmGrubość klingi: ok. 2 mmWaga: ok. 67 g Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801645
XXLgastro.pl
Kasumi Nóż japoński 240 mm, Damascus
705,23

Kasumi Nóż japoński 240 mm, Damascus

Rodzaj: Nóż japoński Długość ostrza: 240 mm Długość: 240 mm
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Megumi
99,20

Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Megumi

Satake Megumi Nóż kuchenny Deba 15,5 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,2 cmDługość ostrza - 15,5 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - ok. 3 mmWaga - ok. 110 gNoże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801638
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm
119,20

Satake Cutlery Satake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm

Macaron White Satake Nóż kuchenny Nakiri 17 cmSpecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Dane techniczne:Ostrze - stal molibdenowo wanadowaRękojeść - polipropylenTwardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,2 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 5,0 cmGrubość klingi - 1,2 mmSposób ostrzenia - dwustronnyWaga - ok. 123 g...
Przejdź do sklepu 4956617802222
Ostry-Sklep.pl
Satake Cutlery Mfg.co.,ltd Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż Santoku 17 cm
599,20

Satake Cutlery Mfg.co.,ltd Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż Santoku 17 cm

Przejdź do sklepu 4956617805643
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 20,5 cm Satake Tomoko
129,20

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 20,5 cm Satake Tomoko

Profesjonalny japoński nóż Satake Tomoko, Yanagi Sashimi 20,5 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Profesjonalny japoński nóż Satake Tomoko, Yanagi Sashimi 20,5 cm.Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 32 cmDługość ostrza: 20,5 cmSzerokość Klingi: 3,2 cmGrubość klingi: ok. 2 mmWaga: ok. 90 g Noże z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617803755
Ostry-Sklep.pl
Satake Cutlery Mfg.co.,ltd Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż uniwersalny 15 cm
599,20

Satake Cutlery Mfg.co.,ltd Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż uniwersalny 15 cm

Przejdź do sklepu 4956617805643
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 12 cm
139,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 12 cm

Satake S/D Leworęczny Nóż kuchenny Deba 12 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 27 cmDługość ostrza - 12 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 3,6 mmWaga - ok. 115 g...
Przejdź do sklepu 4956617804226
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
149,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake S/D Leworęczny Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 21 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 33,8 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 2,9 cmGrubość klingi - ok. 23 mmWaga - ok. 80 g...
Przejdź do sklepu 4956617804165
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Satoru
159,20

Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Satoru

Satake Satoru Nóż kuchenny Nakiri 16 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,7 cmDługość ostrza - 16 cmSzerokość klingi - 4,8 cmGrubość klingi - ok. 1,7 mmWaga - ok. 175 gNoże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617803649
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński uniwersalny Kasumi
349,00

Nóż japoński uniwersalny Kasumi

Kasumi Nóż japoński uniwersalny Titanium Niebieski
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 12 cm Satake Yoshimitsu
159,20

Satake Cutlery Nóż Deba 12 cm Satake Yoshimitsu

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 12 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 12 cm.Ostrze: Rdzewna stal SK-5Twardość: 62 HRCDługość całkowita: 23,6 cmDługość ostrza: 12 cmSzerokość Klingi: 3 cmGrubość klingi: ok. 1,3 mmWaga: ok. 50 g Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804066
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Sashimi & Deba
159,39

Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Sashimi & Deba

Satake S/D Nóż kuchenny Deba 15,5 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29 cmDługość ostrza - 15,5 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - ok. 3,3 mmWaga - ok. 120 gKategoria noży Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z ...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804189
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński szefa kuchni Kasumi
359,00

Nóż japoński szefa kuchni Kasumi

Kasumi Nóż japoński szefa kuchni Titanium Niebieski
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 24 cm Satake Sashimi & Deba 804-127
159,39

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 24 cm Satake Sashimi & Deba 804-127

Profesjonalny japoński nóż Satake Sashimi & Deba, Yanagi Sashimi 24 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Profesjonalny japoński nóż Satake Sashimi & Deba, Yanagi Sashimi 24 cm.Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 38,5 cmDługość ostrza: 24 cmSzerokość Klingi: 3 cmGrubość klingi: ok. 2,5 mmWaga: ok. 102 gKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804127
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński szefa kuchni Kasumi
359,00

Nóż japoński szefa kuchni Kasumi

Kasumi Nóż japoński szefa kuchni Titanium Szary
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
169,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

Satake S/D Leworęczny Nóż kuchenny Deba 15,5 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29 cmDługość ostrza - 15,5 cmSzerokość klingi - 5,2 cmGrubość klingi - ok. 4,3 mmWaga - 120 ok. g...
Przejdź do sklepu 4956617804219
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
169,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Przejdź do sklepu 4956617804158
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Nashiji Natural
169,20

Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Nashiji Natural

Profesjonalny japoński nóż Satake Nashiji Natural, Nakiri 16 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Profesjonalny japoński nóż Satake Nashiji Natural, Nakiri 16 cm.Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 31 cmDługość ostrza: 16 cmSzerokość Klingi: 5,1 cmGrubość klingi: ok. 1,8 mmWaga: ok. 120 g Satake Nashiji Natural to seria klasycznych japońskich noży o unikatowym wzornictwie, z klingą wykończoną w stylu nashiji , który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Piękna faktura przypominająca...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801423
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do oczkowania Kasumi
399,00

Nóż japoński do oczkowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do oczkowania Damascus Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Natural
169,20

Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Natural

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Deba 15,5 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,2 cmDługość ostrza - 15,5 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - ok. 3 mmWaga - ok. 110 gSatake Nashiji Natural to seria klasycznych japońskich noży o unikatowym wzornictwie, z klingą wykończoną w stylu nashiji ,który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Piękna faktura przypominająca szorstką skórkę japońskiej gruszki nashi, ma także...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801430
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński uniwersalny Kasumi
449,00

Nóż japoński uniwersalny Kasumi

Kasumi Nóż japoński uniwersalny Damascus Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Nakiri 16 cm
179,20

Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Nakiri 16 cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cmSpecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Dane techniczne:Rękojeść - drewno PakkaOstrze - stal molibdenowo-wanadowaTwardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,8 cmDługość ostrza - 16 cmSzerokość klingi - 4,8 cmGrubość klingi - ok. 1,8 mmWaga - ok. 150 g...
Przejdź do sklepu 4956617802734
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Yoshimitsu
179,20

Satake Cutlery Nóż Nakiri 16 cm Satake Yoshimitsu

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.Ostrze: Rdzewna stal SK-5Twardość: 62 HRCDługość całkowita: 33,8 cmDługość ostrza: 16 cmSzerokość Klingi: 4,6 cmGrubość klingi: ok. 2,1 mmWaga: ok. 105 g Główne cechyTwardość HRC +/- 1:61 - 62Klinga nierdzewna:NieSposób ostrzenia:Jednostronny praworęcznyStal wielowarstwowa:NieMateriał rękojeści:Tradycyjna JapońskaRodzaj noża:Nóż do Sushi, Nóż kuchennyDługość ostrza:16 - 19 cmTyp...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804035
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Nashiji Natural
189,20

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Nashiji Natural

Przejdź do sklepu 4956617801447
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Deba 16 cm
199,20

Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Deba 16 cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Rękojeść - drewno PakkaOstrze - stal molibdenowo-wanadowaTwardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,7 cmDługość ostrza - 16 cmSzerokość klingi - 5 cmGrubość klingi - ok. 2,5 mmWaga - ok. 175 g...
Przejdź do sklepu 4956617802635
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm
199,20

Satake Cutlery Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Dane techniczne:Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaTwardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,5 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 3,1 cmGrubość klingi - ok. 2,1 mmWaga - ok. 180 g...
Przejdź do sklepu 4956617802642
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do trybowania Kasumi
519,00

Nóż japoński do trybowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do trybowania Damascus Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Yoshimitsu
199,20

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 21 cm Satake Yoshimitsu

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Yanagi Sashimi 21 cm.Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Yanagi Sashimi 21 cm.Ostrze: Rdzewna stal SK-5Twardość: 62 HRCDługość całkowita: 33,5 cmDługość ostrza: 21 cmSzerokość Klingi: 3 cmGrubość klingi: ok. 2,1 mmWaga: ok. 80 gNoże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804011
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do oczkowania Kasumi
609,00

Nóż japoński do oczkowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do oczkowania VG 10 HM Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 18 cm Satake Sashimi & Deba
199,39

Satake Cutlery Nóż Deba 18 cm Satake Sashimi & Deba

Satake S/D Nóż kuchenny Deba 18 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość ostrza - 12 cmSzerokość klingi - 5,2 cmGrubość klingi - ok. 4,3 mmWaga - ok. 200 gKategoria noży Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617804172
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński uniwersalny Kasumi
649,00

Nóż japoński uniwersalny Kasumi

Kasumi Nóż japoński uniwersalny VG 10 HM Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 27 cm Satake Sashimi & Deba
199,39

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 27 cm Satake Sashimi & Deba

Przejdź do sklepu 4956617804110
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 18 cm
219,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Deba 18 cm

Satake S/D Leworęczny Nóż kuchenny Deba 18 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 5,2 cmGrubość klingi - ok. 4,3 mmWaga - ok. 200 g...
Przejdź do sklepu 4956617804202
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
219,20

Satake Cutlery Satake S/D Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Przejdź do sklepu 4956617804141
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 20,5 cm Satake Nashiji Black Pakka
239,20

Satake Cutlery Nóż Yanagi Sashimi 20,5 cm Satake Nashiji Black Pakka

Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanaginajlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1Długość całkowita - 32 cmDługość ostrza - 20,5 cmSzerokość klingi - 3 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 95 gSatake Nashiji Black Pakka to seria noży kuchennych o unikatowym wzornictwie. Klinga wykończona jest w stylu nashiji , który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Polega to na tworzeniu faktury przypominającej szorstką skórkę gruszki nashi, co ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki delikatnym wgłębieniom produkty...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801744
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do trybowania Kasumi
679,00

Nóż japoński do trybowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do trybowania VG 10 HM Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Black Pakka
249,20

Satake Cutlery Nóż Deba 15,5 cm Satake Nashiji Black Pakka

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 28,1 cmDługość ostrza - 15,5 cmSzerokość klingi - 5 cmGrubość klingi - ok. 3 mmWaga - ok. 160 gSatake Nashiji Black Pakka to seria noży kuchennych o unikatowym wzornictwie. Klinga wykończona jest w stylu nashiji , który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Polega to na tworzeniu faktury przypominającej szorstką skórkę gruszki nashi,co ma...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4956617801737
Scyzoryki.pl
Bunmei Nóż Usuba dwustronnie ostrzony 18cm
289,20

Bunmei Nóż Usuba dwustronnie ostrzony 18cm

Bunmei Nóż Usuba 18cm ostrzony dwustronnieJapoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Usuba to ostry, masywny nóż do cięcia ryb i mięsa bez kości. Ciężar i grubość tego noża pozwala ciąć małe i średnie kości ryb, a mocne ostre ostrze nadaje się do cięcia najmniejszych ryb. Jeśli chcesz wiedzieć, czym jest klasyczny japoński nóż, zwróć uwagę na tę serię. Po pierwsze, produkty te, które mają doskonałą funkcjonalność, zostały stworzone z myślą o wielowiekowych doświadczeniach średniowiecznych kucharzy. Te ostrza są wykonane ze stali o pięknej nazwie Kigami. W tłumaczeniu oznacza żółty papier . Stal wysokowęglowa zyskuje takie cechy jak twardość i zdolność do długotrwałego ostrzenia, dzięki dodatkowi...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4943691806185
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński uniwersalny Kasumi
799,00

Nóż japoński uniwersalny Kasumi

Kasumi Nóż japoński uniwersalny VG10 PRO Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Bunmei Nóż Usuba 18cm
349,20

Bunmei Nóż Usuba 18cm

Bunmei Nóż Usuba 18cmJapoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Usuba to tradycyjny japoński nóż do krojenia warzyw. Usuba to nóż z ostrzem jednostronnego ostrzenia - a zatem niezwykle ostry. Jest tradycyjnie stosowany w technice katsura, która polega na obracaniu japońskiej rzodkiewki daikon w kółko, usuwając z niej cienką skórkę. Tradycyjne japońskie noże wykonane przez rzemieślników ze stali nierdzewnej 420J2 przy użyciu specjalnej japońskiej tradycyjnej technologii. Te noże mają podstawowe cechy japońskiego miecza i tradycyjnej sztuki japońskiej. Wszystkie te noże mają jednostronne ostrzenie ostrza, co czyni je najlepszym narzędziem do obróbki ryb. Klasyczny odpinany uchwyt wykonany z...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4943691802187
Scyzoryki.pl
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
359,20

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 27cm Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. Yanagi znaczy w języku japońskim wierzba , ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.Dane techniczne:Ostrze stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)Twardość ostrza 56-57 HRCRękojeść Drewno magnolioweWaga ok. 152 gBunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni....więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4943691804273
Scyzoryki.pl
Bunmei Nóż Deba 19,5cm
359,20

Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż kuchenny Deba 19,5 cmDeba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.Dane techniczne:Ostrze stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)Twardość ostrza 56-57 HRCDługość całkowita 35,5 cmDługość ostrza 19,5 cmSzerokość ostrza 5,7 cmGrubość klingi 4,7 mmWaga ok. 317 gRękojeść Drewno magnolioweBunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4943691801197
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do filetowania Kasumi
809,00

Nóż japoński do filetowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do filetowania VG 10 PRO Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Tojiro DP3 Nóż uniwersalny 18cm
449,20

Tojiro DP3 Nóż uniwersalny 18cm

Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro DP3 18 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Dane techniczne:Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 28,9 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 3,1 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 80 gGłówne cechyTwardość HRC +/- 1:60Klinga nierdzewna:TakSposób ostrzenia:Dwustronny SymetrycznyStal wielowarstwowa:Tak, 2-9 warstwMateriał rękojeści:Klasyczna nitowanaRodzaj noża:Nóż kuchennyDługość ostrza:18 cmTyp ostrza:uniwersalnyStal:VG-10...
Przejdź do sklepu 4960375037987
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński szefa kuchni Kasumi
869,00

Nóż japoński szefa kuchni Kasumi

Kasumi Nóż japoński szefa kuchni Damascus Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Tojiro Nóż uniwersalny 13cm Shippu Black
529,20

Tojiro Nóż uniwersalny 13cm Shippu Black

Nóż uniwersalny 13cm Tojiro Shippu Black Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro Shippu Black 13 cm.Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość: +/-1 60 HRCDługość całkowita: 25 cmDługość ostrza: 13 cmSzerokość Klingi: 2,8 cmGrubość klingi: ok. 2 mmWaga: ok. 45 gTojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o szlifie podwójnym wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Efekt rozchodzących się na klindze fal...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4960375185923
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński szefa kuchni Kasumi
899,00

Nóż japoński szefa kuchni Kasumi

Kasumi Nóż japoński szefa kuchni VG 10 HM Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
569,20

Satake Cutlery Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cmJapoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Dane techniczne:Ostrze - rdzeń VG-10 okuty stalą nierdzewnąRękojeść - drewno pakkaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,6 cmDługość ostrza - 17,0 cmSzerokość klingi - 4,9 cmGrubość klingi - 2,1 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 188 g...
Przejdź do sklepu 4956617806923
Scyzoryki.pl
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm
579,20

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

Przedstawiamy tradycyjny japoński nóż rdzewny z serii Shirogami, to klasyczne nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi, rybnego carpaccio czy sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co daje większą wygodę podczas prowadzenia nożem.Dane techniczne:- Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2- Twardość ostrza: 60 +/-1 HRC- Rękojeść: uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa- Waga: b.dNoże z serii Tojiro Shirogami to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych narzędzi. Noże wykonane ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. Klingi ze stali wysokowęglowej Shirogami #2, bardzo długo zachowują doskonałą ostrość. Drewniana rękojeść została wzmocniona...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu 4960375039080
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński do trybowania Kasumi
899,00

Nóż japoński do trybowania Kasumi

Kasumi Nóż japoński do trybowania VG10 PRO Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Tojiro Nóż uniwersalny 15cm Flash
799,20

Tojiro Nóż uniwersalny 15cm Flash

Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.Dane techniczne:Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 27,1 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - ok. 2 mmWaga - ok. 140 gGłówne cechyTwardość HRC +/- 1:60Klinga nierdzewna:TakSposób ostrzenia:Dwustronny SymetrycznyStal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstwMateriał rękojeści:Klasyczna nitowanaRodzaj noża:Nóż kuchennyDługość ostrza:15 cmTyp ostrza:uniwersalnyStal:VG-10...
Przejdź do sklepu 4960375130206
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
1 089,20

Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Aogami Pro Satake Nóż Sashimi Yanagiba 21 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Dane techniczne:Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2Rękojeść - drewno wengeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,0 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 2,9 cmGrubość klingi - 3,7 mmSposób ostrzenia - jednostronnyWaga - ok. 135 g...
Przejdź do sklepu 4956617802895
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
1 199,20

Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 24 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Dane techniczne:Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2Rękojeść - drewno wengeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 37,5 cmDługość ostrza - 24 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - 3,7 mmSposób ostrzenia - jednostronnyWaga - ok. 158 g...
Przejdź do sklepu 4956617802901
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński uniwersalny Kasumi
959,00

Nóż japoński uniwersalny Kasumi

Kasumi Nóż japoński uniwersalny Black Hammer Brązowy
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
1 399,20

Satake Cutlery Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Przejdź do sklepu 4956617802918
Scyzoryki.pl
Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24 cm
1 459,20

Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24 cm

Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24cmDane techniczne:Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 38,0 cmDługość ostrza - 24,0 cmSzerokość klingi - 3,7 cmGrubość klingi - 2,2 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 188 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Mcusta Zanmai Nóż Splash Damascus Sujishiki 240mm
1 599,20

Mcusta Zanmai Nóż Splash Damascus Sujishiki 240mm

Nóż Mcusta Zanmai Splash Damascus Sujishiki 240mm Dane techniczne: Długość ostrza: 240 mmDługość noża: 390 mmStal: 32 warstwowy damast z rdzeniem z VG-10Twardość: 61 HRCRękojeść: pakka woodWaga: 140 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Mcusta Zanmai Nóż Supreme Hammered Sujishiki 270mm
1 679,20

Mcusta Zanmai Nóż Supreme Hammered Sujishiki 270mm

Nóż Mcusta Zanmai Supreme Hammered Sujishiki 270mmDane techniczne: Długość ostrza: 270 mmDługość noża: 417 mmStal: 32 warstwowy damast z rdzeniem z VG-10Twardość: 61 HRCRękojeść: pakka woodWaga: 210 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Mcusta Zanmai Nóż Splash Damascus Sujishiki 270mm
1 699,20

Mcusta Zanmai Nóż Splash Damascus Sujishiki 270mm

Nóż Mcusta Zanmai Splash Damascus Sujishiki 270mmDane techniczne: Długość ostrza: 270 mmDługość noża: 418 mmStal: 32 warstwowy damast z rdzeniem z VG-10Twardość: 61 HRCRękojeść: pakka woodWaga: 175 g...
Przejdź do sklepu
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński szefa kuchni Kasumi
1 139,00

Nóż japoński szefa kuchni Kasumi

Kasumi Nóż japoński szefa kuchni VG10 PRO Czarny
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24 cm
2 599,20

Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24 cm

Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cmDane techniczne:Ostrze - pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 38,2 cmDługość ostrza - 24,0 cmSzerokość klingi - 3,7 cmGrubość klingi - 1,8 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 156 g...
Przejdź do sklepu 4964496916107
Modivo Dom -- sklep
Nóż japoński Santoku Kasumi
1 419,00

Nóż japoński Santoku Kasumi

Kasumi Nóż japoński Santoku Black Hammer Brązowy
Przejdź do sklepu
Informacja o wynikach: prezentując produkty uwzględniamy ich dopasowanie, ceny, promocje, kupony rabatowe, opłaty ponoszone przez sprzedawców oraz popularność produktów wśród użytkowników. Dokładamy starań, aby prezentować wysokiej jakości i aktualne informacje.

Ostatnio oglądane

(wyczyść przeglądane)

Polubione oferty

(wyczyść polubione)
X